VINCI ENERGIES OSTAA TLT-CONNECTION OY:N JA TLT-BUILDING OY:N KOKO OSAKEKANNAN

VINCI Energies ostaa TLT-Group Oy:ltä TLT-Connection Oy:n ja TLT-Building Oy:n koko osakekannan 30.6.2022 päivätyllä kauppakirjalla. Molemmat TLT-yhtiöt jatkavat kaupan jälkeen omina juridisina yrityksinä. Nyt toteutettavalla kaupalla VINCI Energies saa Suomeen lisää vahvaa osaamista voimajohto-, sähkönjakelu- ja tietoliikenneverkkojen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta. Osakekaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston sekä Työ- ja Elinkeinoministeriön hyväksynnät. Arvioimme, että hyväksyntä saadaan syksyn 2022 aikana, jonka jälkeen osakekauppa voidaan käytännössä toteuttaa.

VINCI Energies on osa ranskalaista monialayritystä VINCI Groupia. VINCI toimii tällä hetkellä lähes 120 eri maassa ja työllistää kaikkiaan noin 220 000 henkilöä. Suomessa VINCI toimii OMEXOM brändin alla, mutta yhtiön juridisena nimenä on Infratek Finland Oy. OMEXOM tarjoaa Suomessa asiakkailleen energia-alan tekniikan, rakentamisen ja kunnossapidon palveluita. Osakekaupan myötä muodostuvan uuden kokonaisuuden liikevaihto on noin 120M€ ja se työllistää yhteensä 480 henkilöä. Tulemme siis jatkossa muodostamaan erittäin merkittävän toimijan Suomen energia- ja tietoliikenneverkkojen toimialalle.

Vuonna 2011 perustettu TLT-Building Oy on merkittävä toimija Suomen voimajohtoverkkojen suunnittelun ja rakentamisen markkinassa. Voimajohtojen investoinnit ovat vahvassa kasvussa ja toimialan tulevaisuus näyttää tällä hetkellä erittäin mielenkiintoiselta. Jatkuvasti kasvavat investoinnit tuulivoima- ja aurinkopuistoihin korostavat entisestään siirtoverkkojen merkitystä. Yhdessä Omexomin nykyisten sähköasemapalveluiden kanssa voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme laajempia kokonaisuuksia ja sitä kautta olla mukana edistämässä Suomen uusiutuvan energiatuotannon kehittymistä.

TLT-Connection Oy on vuodesta 2010 alkaen vakiinnuttanut asemansa sähkönjakelu- ja tietoliikenneverkkojen toimialalla. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä kokonaisvaltaisesti sähkönjakeluverkkojen suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa. Asiakkaina on Suomen suurimmat sähkönjakeluverkkojen haltijat. TLT-Connection Oy on vahva ja tunnettu toimija myös kiinteiden tietoliikenneverkkojen markkinassa. Valokuituverkon investoinnit ovat Suomessa merkittävässä kasvussa teleoperaattoreiden edistäessä Suomen laajakaistatavoitteiden täyttymistä tarjoamalla ja rakennuttamalla kuituliittymiä omakotitaloille, taloyhtiöille ja yrityksille.

Osakekaupalla ei ole vaikutuksia TLT-Connection Oy:n ja TLT-Building Oy:n nykyisiin asiakassuhteisiin tai -sopimuksiin. Toistaiseksi molemmat yritykset (TLT-Connection Oy ja TLT-Building Oy) jatkavat omina yrityksinään. Kaikki työt ja palvelut jatkuvat voimassa olevien sopimuksien mukaisesti. Osakekaupan myötä voimme yhdessä Omexomin kanssa kehittää palveluitamme, laatua, tehokkuutta ja turvallisuutta vastaamaan asiakkaidemme nykyisiä ja tulevaisuuden tarpeita. Samalla kasvatamme Suomessa toimivan Omexom yhtiön resursseja ja maantieteellistä toiminta-aluetta vastaamaan yhä useampien asiakkaiden toiveisiin.

Lisätiedot:

Veera Höglund, Infratek Finland Oy, toimitusjohtaja, [email protected], puh. 0404889898

Miika Tuominen, TLT-Group Oy, toimitusjohtaja, [email protected], puh. 0505147494

Vastaavia artikkeleita